Mr. John Doe & Ms. Jane Doe

19.09.2017.

Kročila sam van i pod nogom mi je zašuštio pijesak. Dobro poznato stajalište tik pored tunela.

- Šta je tvoje?
* Zeleni ruksak i taj kofer.
- Provjeri je li sve u redu.
* U redu je. Hvala! Sretno i laku noć.

Vučem kofer preko ceste, suhe ceste... u čizmama, doduše kratkim, i baš je super što sam odlučila da neću ponijeti niti jedne patike s obzirom da nisam mogla sve.

Za ono malo vremena dok me nisu pokupili nisam stigla pomirisati U. jer sam previše bila skoncentrisana na traženje čopora lutalica i pomislila sam kako bi bilo divno da si tu, pa u slučaju napada, tebe bi prvog :D. Hecam se.
Ili da si bar tu da te natovarim i rahat pređem preko mosta :D. Hecam se.

Uglavnom, zamislila sam tebe ovdje i...mislim da bi pobjegao glavom bez obzira. Uvjerena sam da ćeš ti, ako se TO i dogodi, doći možda 2x, a ja ću sama jadnica svako malo ići natovarena ha ko tovar ha konjskim kolima :DD.

Miran i tih dan, kiša je ipak, čizme se sad ne čine kao pogrešan izbor. Dovoljno vremena za razmišljanje i nedostajanje. Baš mi nedostaješ.
Gledam u onaj ćošak u kojem sam sjedila kad si mi prvi put poslao poruku i odmah tad mi rekao I LOVE U :D. Eeeh, koji luđak.

A ljudi kažu da se ni nakon tri godine ne usude reći te famozne riječi. Koje budale.

...

Kažu mi kako su svi ostavljeni u suzama i jedino pitanje na koje žele znati odgovor jeste kada se vraćam. Pa eto...ne znam. I ne znam koliko puta ću da odlazim i dolazim, ali znam da mi je tog pakovanja i selidbe preko glave.
Oduvijek mi je bilo interesantna „Bilješka o piscu“ pa je to natrpano s onih hiljadu gradova, rodio se tamo, odrastao vamo, pohađao ono tu, umro na Marsu i sl. i željela sam da jednom tako moja bude ispunjena.

Ispunjena je i nije cool.

Kofer i ruksak su još netaknuti. Zeleni ruksak koji sam kupila prvi dan Bajrama, kad sam izgledala kao da su me pčele ujedale cijelu noć, da u njemu nosim nešto drugo...za neke dvije sedmice...poslužio je za ovo. Divno.

Sjetih se da sam na vrh ugurala Minnie. Idem je spasiti.
Sreća pa nisam majka.
Jane / John /