Mr. John Doe & Ms. Jane Doe

16.10.2017.

161020173658760525600sec

Smjenjuju se tako dani i noci, nekome presporo, kao cijela vjecnost, nekom pak suvise brzo, skoro cudesno. Imitirao bih sve ostale kada bih rekao da je moja svaka preduga jer je bez tebe, a da prodje brzo i ne prodje bas. Lijepo je to sto je barem svaka duga za sebe, i nikad nije ni ona a ni dan, ostala uskracena za nasu ljubav, sto puni srca i u zivot kad god treba vraca.
"One su (zene), uistinu, druga polovica muskarcima." Prenosi Ahmed, Ebu Davud, Tirmizi, a ja to hvala Gospodaru i sam konacno osjetim. Biti polovicom i pronaci drugu onu istu nesto kao drugi dio tebe koji se trazi mozda za zivotnoga vijeka privilegija je rijetkih i zato sam Mu vjecno pokoran i zahvalan. A tebi, jedina moja, jos malo pa rijeci nece biti dovoljne, niti priblizno da opisu stanje duse tobom zanesene. Nece se to ni moci reci, a kamoli pisati, sve sto jeste, u zjenici oka je, tu ces vidjeti svoj lik i znat ces gdje te nosim, bit ces sretna i i bit cu. Tako dok nas bude na ovom svijetu bit ce.
Ljubav.
                               Ti.
 
Zelja vjecna.

                                         Bit ces.

I smjenjuju se tako dani, sati, minute ali ako krenem o tome da ti pisem, radije cu poceti pisati knjigu, sto mozda i nije losa ideja. Ali ipak jeste. Svaka ljubav prava jeste ista ali je ipak drukcija za svakoga u onoj jednoj nijansi u kojoj se duse poklope pa bolje da cuvam to  za nas. Jednom cu mozda to prepricavati djeci ili unucima InsAllah, vec ih vidim kako se smijulje i gledaju u tebe dok ti mene pogledom presijecas da zacutim, a znas mene...

Zivim te. 

Image and video hosting by TinyPic


Jane / John /